HP 364 en HP 364XL inktcartridges

HP 364 en HP 364XL inktcartridges


De cartridges HP 364 en HP 364XL voor HP printers.

De consumentenprinters van HP hadden tot voor kort twee inktcartridges aan boord: één zwarte inktcartridge en één driekleuren inktcartridge. Enkel photosmart printers met cartridge HP 363 en een aantal HP Officejetmodellen maakten gebruik van een systeem waarbij de printkop telkens hergebruikt werd. De concurrenten Epson en Brother hadden enkel printers met een permanente printkop en per kleur gescheiden inkttanks: één zwarte inktcartridge, één cyaan inktcartridge, één magenta inktcartridge en één gele (yellow) inktcartridge. De luxere modellen hebben dan vaak nog een foto-cyaan en een fotomagenta cartridge aan boord om de foto's mooier af te kunnen drukken, en er zijn zelfs printers met nog separate rode-, groene- en blauwe inktpatronen.

Per Kleur gescheiden inktcartridges

Sinds een paar jaar produceert HP ook printers met gescheiden cartridges en een (semi)permanente printkop voor de consument. In januari 2013 schreef de consumentenbond dat dit type printers veel inkt verspilt omdat de printkop vaker gereinigd dient te worden. Dat is correct en dit geldt voor alle printers met per kleur gescheiden inktcartridges. Juist omdat deze printkop telkens hergebruikt wordt, is het van belang dat de spuitkanaaltjes goed open blijven anders zullen de afdrukken strepen of zelfs hele onderbrekekingen laten zien. Technisch gezien betreft een systeem met gescheiden inktcartridges een doe-het-zelf navulsysteem; de inktvoorraad kan zo in de printkop geduwd worden zonder dat er een naald aan te pas komt.

 HP 364 XL inktpatronen voor Photosmart en Deskjet printers


Hoe plaatst u
deze inktcartridges HP 364 of HP 364XL in uw printer?
 

- zorg dat de printer aan staat
- open de klep (dit is bij iedere printer anders, maar bijna altijd zit de klep aan de voorzijde en anders dient u de bovenzijde omhoog te tillen)
- de printkop met daarin de cartridges komt naar de plaats waar u de patronen makkelijk kunt uitnemen
- verwijder de folie van de cartridge die u wilt plaatsen
- verwijder de oranje sluiting aan de onderzijde door deze af te breken met een draaibeweging. (bij compatible versies zit er soms een oranje houder in plaats van de oranje dop/sluiting. - Deze dient u voorzichtig te verwijderen)
- Haal de lege inktcartridge uit de printer en plaats direct de nieuwe terug. Het lipje moet vastklikken in de printer. Trek deze zonodig voorzichtig een beetje terug als het niet vanzelf vastklikt. Indien er een stukje opvulplastic tussen de cartridge en het lipje zit dient u deze te verwijderen voordat u de cartridge plaatst.
Op de printkop in de printer is met kleuren en icoontjes aangegeven op welke plek u de cartridge dient te plaatsen.

  

Fotozwart en zwart: een brede zwarte cartridge en een smalle zwarte cartridge.

Niet alle HP printers beschikken over een smal zwart inktpatroon. Dit patroon is bedoeld voor het afdrukken van foto's. De bredere zwarte wordt gebruikt voor tekst, zolang er maar in de "normale" afdruk stand geprint wordt.

HP 364 en HP 364XL

Vergis u niet, alhoewel er eerst wel verschil in dikte was tussen de HP 364 zwart en de HP 364 XL zwart, is dat nu niet meer het geval. Beide versies zijn fysiek even groot, maar wel dikker dan het fotozwarte patroon. De standaard HP 364 is niet volledig gevuld en dat maakt van de volledig gevulde versie een “XL”.

 

HP 364 printkop

 

Navullen

Deze inktcartridges kunnen nagevuld worden. Na het vullen zal de printer echter geen vulstand meer aanduiden. U kunt daar echter wel gewoon mee verder printen. Geef de inkt in de printkop geen kans om op te drogen, een nieuwe printkop is vrij prijzig. Het is daarom aan te raden om met twee sets inktcartridges te werken als men wil gaan navullen. Besteedt u liever geld aan inkt, of geeft u het liever uit aan een printkop?

tags: HP 364, HP 364XL, Deskjet 3070a, Photosmart 5510, Photosmart 5520

   

© 2005 - 2018 InkOutlet 

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code